Marmara Adaları Yapay Resif Projesi

Avşa Adası Gündem - Haber.



Marmara Takım Adalarında hayata geçecek olan Marmara Adaları Yapay Resif Projesi, sucul kaynakların üretimini artırmak ve desteklemek için tasarlanıp deniz tabanına yerleştirilecek 2.400 yapay resif bloğundan oluşuyor.
Yapay Resifler:
​ Hassas ekosistemlerin korunması, denizel biyo-çeşitliliğin arttırılması, yasadışı balıkçılığın engellenmesi, dalış turizminin ve balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi gibi amaçlarla deniz tabanına ya da su kolonuna yerleştirilen her türlü insan yapımı yapı, yapay resif olarak isimlendirilmektedir.
Yapay Resifler, deniz dibinin çöl yapısındaki kurak bölgelerinde yaşam oluşumuna uygun ortamlar yaratarak türlerin popülasyonunun artmasını, denizel zenginliklerin oluşmasını, iyileşmesini ve gelişmesini sağlar.
Yapay resiflerle sucul canlıların barınmasına, beslenmesine ve üremesine imkan tanıyacak proje, bölgedeki sualtı ekosistemin yeniden oluşmasını sağlayarak balıkçılık faaliyetlerine de büyük katkıda bulunacak.
Yapay resifleri Avşa Adası için de istiyoruz.
Marmara Adası Yapay Resif Projesi

Marmara Adası Yapay Resif Projesi 2

Marmara Adaları Yapay Resif Projesi
Sürdürülebilir deniz yaşamına katkı sağlamak için yaklaşık üç buçuk yıl önce başladığımız, altı bölgeden oluşan Marmara Adaları Yapay Resifler projesinin ilk bölgesi Gündoğdu Akçansa Tarlasında resifler Ekim ayı başı itibariyle denize indirildi. Üç boyutlu ve geleneksel tip resiflerin kullanıldığı projede, yaklaşık 10 bin m2’lik bir alanda, 280 adet resif, altı küme halinde deniz tabanına yerleştirildi.

Küçük bir köyün büyük projesi, gurur projesi olarak gördüğümüz proje ile sağlanacak faydalar;
1) Balık popülasyonu ve çeşitliliğini arttırmak suretiyle, kıyı balıkçılığına, dolayısıyla ada ekonomisine katkı.
2) Adalarımızın görünürlüğüne, bilinirliğine, dolayısıyla tanıtımına ve turizme katkı.

Bu güzel çalışmanın artarak devam etmesini diliyoruz ve Avşa Adası içinde yapay resif isteğinde bulunuyoruz.

Yazar : Nilüfer Göksel

Bu Haber 103 Kez Okundu.Ekleme Tarihi:8.01.2024



Haberler Sayfasına geri dön >>> Avşa Adası Haberleri

Marmara Adaları Yapay Resif Projesi Yorumları



Avşa Adası
Sanal Gezinti
Avsa.com.tr tüm hakları saklıdır. Bu sitedeki fotoğraf ve metinlerin, izin alınmadan, Online Bilişim Hizmetlerinin mali ve manevi haklarına aykırı şekilde kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca suç olup aynı zamanda tazmin hakkı da doğurmaktadır. Bu çeşit eylemlerde bulunanlar hakkında ekte bulunan Kanun Hükümleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunulacağı gibi tazminatı da içeren diğer tüm yasal haklara da başvurulacaktır.

Design 7the24