Tekirdağ Avşa hattı boş kaldı

Avşa Adası Gündem - Haber.



Tekirdağ Avşa Adası hattını kış boyunca tek başına sırtlayan Adalar 1 arabalı feribotu, bakım onarım çalışmaları için kızağa çekiliyor.
Adalar 1 gemisinin bakım ve onarım için seferlerine bir süre için son vermesi: Tekirdağ - Avşa Adası arasında ki bağı uzun bir süre kesecek ve Tekirdağ hattını kullanan yolcuları malesef mağdur olacaktır.

Adalar 1 arabalı gemisi bu gün 2023 yılı Tekirdağ Marmara Adası Avşa Adası Erdek seferlerini sonlandırdı...

Avşa Adası Tekirdağ ulaşımına son sefer

Özkaptan yönetiminden duyuru (Adalar1 gemisi için):
Adalar 1 gemisi bakım, tutum ve sörvey işlemleri için bir süreliğine tüm seferlerine ara vermiştir bilginize.

Adalar 1 arabalı feribotu Erdek 09:00 kalkış - Avşa Adası İskele 11:00 - Marmara Adası 12:00 - Tekirdağ 15:00 - Marmara Adası İskele 18:00 - Avşa Adası İskele 19:00 Ve 21:00 Erdek iskelesi varış olarak sefer tarifesine sahipti.

Adalar 1 gemisinin bakım, tutum ve sörvey işlemlerinin 28 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceği bilgisi verilmiştir.

Peki sörvey nedir ? Kısaca: Denize elverişlilik belgesi ve su aracı uygunluk belgesidir...
Tam boyu 24 metre ve üzerinde olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi sörveyi liman başkanlıkları tarafından yapılmak zorundadır.
Liman başkanlıklarının kendi yetki alanında bulunan ve tam boyu 24 metreye kadar olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi denetimi, denetim konusunda eğitim alarak yetkilendirilmiş liman başkanı tarafından ve tam boyu 15 metreye kadar olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi denetimi denetim konusunda eğitim alarak yetkilendirilmiş personel tarafından da yapılabilir.
Düzenlenen Denize Elverişlilik Belgesi liman başkanı tarafından imzalanır. Bünyesinde denetim uzmanı bulunan liman başkanlıklarında ise bu denetimler öncelikle denetim uzmanı tarafından yapılır.

Özellikle Tekirdağ Avşa - Avşa Tekirdağ hattına en azından Mart ayına kadar ulaşımı sağlamayacak olması büyük bir sorun olacaktır. Bu sorunu Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'un en kısa sürede çözeceğine inanınyoruz...

Yazar : Nilüfer Göksel

Bu Haber 165 Kez Okundu.Ekleme Tarihi:10.12.2023



Haberler Sayfasına geri dön >>> Avşa Adası Haberleri

Tekirdağ Avşa hattı boş kaldı Yorumları



Avşa Adası
Sanal Gezinti
Avsa.com.tr tüm hakları saklıdır. Bu sitedeki fotoğraf ve metinlerin, izin alınmadan, Online Bilişim Hizmetlerinin mali ve manevi haklarına aykırı şekilde kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca suç olup aynı zamanda tazmin hakkı da doğurmaktadır. Bu çeşit eylemlerde bulunanlar hakkında ekte bulunan Kanun Hükümleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunulacağı gibi tazminatı da içeren diğer tüm yasal haklara da başvurulacaktır.

Design 7the24