Adalara Doğalgaz Geliyor

Avşa Adası Gündem - Haber.



Süleyman Aksoy'dan Doğalgaz müjdesi
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy (Muhteşem Süleyman) Adalar için doğal gaz müjdesini verdi. Bundan önce yapılamaz denilenleri yaptık, doğalgazıda adalara getireceğiz dedi ve Avşa Adası halkına müjdeyi verdi.
Taşımalı doğalgaz, doğalgazın bir yerden bir yere boru hattı dışındaki taşıma alternatifleriyle taşınmasıdır.

Doğal gazın üretim bölgelerinden tüketim bölgelerine verimli ve etkili bir şekilde taşınması, ayrıntılı bir taşıma sistemi gerektirir. Çoğu zaman doğal gazın kullanım noktasına ulaşmak için çok uzun bir mesafe kat etmesi gerekir.

Doğalgaz için taşıma sistemi genel olarak, gazı kaynağından hızlı ve verimli bir şekilde talebin yüksek olduğu bölgelere taşımak için tasarlanmış boru hatlarındır. Enerji yoğunluğunu artırmak için gaz yüksek basınç altında sıkıştırılır ve boru hatları ile bir noktadan diğer noktaya transfer edilir.

Doğalgazın LNG olarak sıvılaştırılıp gemilerle de nakledilebildiği şekli de taşımalı doğalgaz olarak kabul edilebilir.

Doğalgazın taşınması, depolanmasıyla da yakından bağlantılıdır. Taşınan doğalgaza hemen ihtiyaç duyulmaması durumunda, gerektiğinde depolama tesislerine konulabilir.

Ancak boru hattı kurmanın çok zor ve maliyetli olduğu durumlarda çözüm taşımalı doğalgaz sistemini kullanmakta bulunmuştur. Bu noktada taşınan doğal gaz kurulacak lokal doğalgaz istasyonları ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

Avşa Adası'na doğalgaz geliyor

Taşımalı Doğalgaz Fiyatları:

Taşımalı doğalgaz fiyatları her şeyden önce, boru hattı maliyeti söz konusu olmadığı için görece daha ucuzdur. Bu durum özellikle kullanıcılar lehinedir. Taşıma tarifesini genellikle taşımayı üstlenen doğalgaz dağıtım firmaları belirlemektedir. Dağıtım firmaları Botaş tarafından belirlenen fiyatlara göre hareket ederler.

Doğalgazın uzak ve ulaşımı zor bölgelerde de, daha yaygın kullanılması için hayat geçirilen taşımalı sistemde fiyatlar, doğalgazın taşındığı bölge, bölgenin coğrafi şartları, taşıma mesafesi, ulaşım imkanları gibi kriterlere göre belirlenir. Taşımalı doğalgaz fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sıkıştırılmış doğal gaz taşımacılığı yaparak CNG lojistik hizmetleri de veren Çekici Gaz’a doğalgaz taşımacılığı fiyatları konusunda bilgi almak için de ulaşabilirsiniz. Sektörde 30 yıllık bilgi birikimine sahip olan Çekici Gaz, doğalgaz taşımacılığı ile ilgili her sorunun cevabını bulabileceğiniz bir nokta…

Yazar : Nilüfer Göksel

Bu Haber 209 Kez Okundu.Ekleme Tarihi:5.11.2023



Haberler Sayfasına geri dön >>> Avşa Adası Haberleri

Adalara Doğalgaz Geliyor Yorumları



Avşa Adası
Sanal Gezinti
Avsa.com.tr tüm hakları saklıdır. Bu sitedeki fotoğraf ve metinlerin, izin alınmadan, Online Bilişim Hizmetlerinin mali ve manevi haklarına aykırı şekilde kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca suç olup aynı zamanda tazmin hakkı da doğurmaktadır. Bu çeşit eylemlerde bulunanlar hakkında ekte bulunan Kanun Hükümleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunulacağı gibi tazminatı da içeren diğer tüm yasal haklara da başvurulacaktır.

Design 7the24