Avşa'lıların beklediği genelge

Avşa Adası Gündem - Haber.



Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler.
02.06.2020 Avşa konaklamacılarının merakla beklediği belge ÇOK ACELE ibaresiyle yayınlandı!
Tesis içi salgın planı, tesise atanacak korona virüs sorumlusu ilk şık olarak karşımıza çıkıyor.
Tesis içi salgın planı, kalan müşterilerin kaydını tutmayı zorunlu hala getiriyor.
Ortak alanlarda temizlik, sosyal mesafe zorunlu olacak, oturma alanlarında kumaş minder gibi malzemeler yerine yıkanabilir malzemeler kullanılacak.

Avşa Adası Konaklama tedbirleri

Misafirler için tesisin belirli alanlarına uyarı yazıları ve en yakın sağlık kuruluşunun telefonu yazılacak.

Tesislerde konaklamaya gelen misafirlerin hem diğer misafirlerle, hem de tesis personeliyle fiziksel temasını önlemek amacıyla uyarı yazıları ve mesafe için çizgiler çizilecek.

Tesis girişi ve ortak alanlarda dezenfektan bulundurmak zorunlu, katlarada ayrı ayrı koyabilirsiniz.

Ödeme işlemleri mümkün olduğu kadar digital olarak gerçekleştirilmeli ve nakit alış verişinden kaçınılmalı.

Personel hijyenik olacak, el hijyenine dikkat etmesi konusunda sürekli uyarılacak, kıyafetleri günlük temizlenecek. Eldiven kullanmak yerine ellerin yıkanması veya el antiseptiği kullanılması yeterli olacaktır.

Odalarda şampuan, sabun, tuvalet kağıdı, kağıt halu bulundurulacak.

Odalarda misafirin kullanımına sunulan yatak örtüsü, çarşaf, yastık kılıfı vb.malzemeler her misafir için ayrı ayrı planlanacak, misafirin konaklama süresince belliaralıklarla en az 60° C’de yıkanacaktır. Her misafir ayrıldıktan sonra kişisel kullanımasunulan malzemeler (havlu, çarşaf vb.) muhakkak temizlenecek/dezenfekte edilecektir.

Misafir odadan ayrıldıktan sonra odanın uygun yöntemlerletemizliği/dezenfeksiyonu ve havalandırması yapılmadan odaya yeni misafir kabuledilmeyecektir.

Ateş ölçer zorunluluğu var ama, Avşa iskeleye inişte tüm yolcuları 112 personeli zaten kontrol ediyor! Avşa Adası tesislerine durumu esnetirler mi bilemiyoruz.

Tv kumandası, resepsiyon zili, oda anahtarı, pos makinesi, klima kumandası gibi ürünler sürekli temizlenecek.

Tek kullanımlık çarşaf gibi bir uygulama bulunmuyor. İsteyen misafirlere maske verilecek.

Aynı aileden olan, aynı odada veya evde konaklayan misafirlerarasında sosyal mesafe şartı aranmaz.

Genelgenin tamamında hijyen, temizlik, kapalı alanlar, havuz, sauna, yemekli alanlar için ayrı ayrı bilgiler bulunmakta.

Ateş, halsizlik, koku ve tat alamama gibi belirtiler gösteren misafir olursa 112 aranacak. Pozitif çıkan hastanın nevresim, yastık ve yorgan gibi kullandığı tekstil ürünleri ayrı yıkanacak.

Valilik/Kaymakamlıklarca, konaklama tesisleri ve alt faaliyetlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, ilgili Bakanlıklar ile yetkili kamu kurum vekuruluşlarının yaptığı/yapacağı tüm düzenlemeler takip edilerek uygulama gözdengeçirilecek ve gerekli hallerde güncellenecektir.

Bu Haber 787 Kez Okundu.Ekleme Tarihi:3.06.2020



Haberler Sayfasına geri dön >>> Avşa Adası Haberleri

Avşa'lıların beklediği genelge Yorumları



Avşa Adası
Sanal Gezinti
Avsa.com.tr tüm hakları saklıdır. Bu sitedeki fotoğraf ve metinlerin, izin alınmadan, Online Bilişim Hizmetlerinin mali ve manevi haklarına aykırı şekilde kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca suç olup aynı zamanda tazmin hakkı da doğurmaktadır. Bu çeşit eylemlerde bulunanlar hakkında ekte bulunan Kanun Hükümleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunulacağı gibi tazminatı da içeren diğer tüm yasal haklara da başvurulacaktır.

Design 7the24