Avşa Rekora Koşuyor. 450.000

Avşa Adası Gündem - Haber.



Avşa Rekora Koşuyor. 450.000

Balıkesir ilinin Marmara ilçesine bağlı Avşa adası adını daha öncede manşetlere taşımış ve Türkiye'nin Survivor adası ünvanını almıştı. Özellikle ekmek ve gıda sıkıntısı haberleri ile tüm medyanın ilgisi, eğlence adasının üzerine çekilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda 150-200 bin turist ağırlayarak rekor kıran ada 2018 yazı temmuz ayı boyunca bu rekoru çok rahat şekilde aştı. Yeni açılan konaklama işletmeleri ve turizme katılan yatak sayısı ile kapasitesini katlayan adanın yeni hedefi : Kurban Bayramında 450.000.

Avşa Adası Rekora koşuyor

Marmara denizinde bir ada olan Avşa adasına İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir'den deniz otobüsleri ve arabalı feribotlarla ulaşım sağlanmaktadır. Yaz sezonu boyunca günde 20 kadar deniz otobüsü ve feribot seferi bulunmakta, bu sayı bayramlarda 2-3 katına kadar çıkmaktadır. Arabalı feribotlar sayesinde Balıkesir ve Tekirdağ üzerinden Avşa adasına arabanızla da gelebilirsiniz.

İdo hızlı feribot

Marmara'nın eğlence sektörünün kalbi bu adada atıyor! Avşa Adasın'da 3 büyük club bir biriyle yarışıyor. Ünlü isimler ve DJler yıl boyunca adada boy gösteriyor. Hande Yener, Halil Sezai, İdo Tatlıses, Ebru Polat, Hakan Kakız, Hande Ünsal, bir çok ünlü sanatçı ve Dj her sene Avşa Adasını tercih ediyor. Adada ünlü barlar sokağında sayısız bar, türkü evleri, canlı müzik mekanları, cafe ve eğlence mekanları geceleri gündüzlere bağlıyor. Yaşayan küçük şehir AVŞA.

Avşa Adasından popun Kraliçesi geçti. Hande Yener Cagin Kulacoglu

Murat Bal paylaştı: 9 Ağustos 2017 Çarşamba


Röportaj yaptığımız Adanın önde gelen otellerinden birinin sahibi olan Kaya Bey: Son yılların en yoğun sezonunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl haber olan 150 bin rakamı bize göre düşük bir rakamdı, o sene 200 bin den fazla misafir ağırladık. Sürekli artan yatak kapasite ile adamız Bayram boyunca 400 binin üstünde turisti rahatça ağarlayabilir. Özellikle bu sene 450-500 bin rekorunu bekliyoruz. Biz turizm işletmecileri olarak daha önce yağun sezonlar çok yaşadık ve bu rekora tüm Avşa esnafı olarak biz hazırız dedi. En büyük sıkıntının da rezervasyonsuz tatilciler olduğunu belirten Kaya, malesef uyarılara rağmen rezervasyonsuz gelen büyük bir topluluk var. Bu topluluk özellikle Bayramlarda malesef yer bulamıyorlar ve çoğu arabalarında, sahilde yatıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız çözüm için çok yardımcı oluyorlar, bu gibi durumlarda Okul binası ve camilerin kapılarını vatandaşlara açıyorlar dedi.

Kışın 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası'na bayramda 500 bin civarı tatilcinin gelmesi bekleniyor. Otel ve pansiyonlarda yer kalmayacağı, rezervasyonsuz gelenlerinde kumsalda, arabalarında, okul ve camide yatacağı öngörülüyor.

2 bin 500 nüfusu olduğu için belediyesi kapanan Avşa yaz aylarında bir çok şehirin nüfusunu geçerek küçük bir şehirden fazlası oluyor.

Avşa Adası esnafı, Market ve fırınlar Avşa Adasının yoğunluğuna alışkınlar. AVŞA ADASI rekoru bekliyor.

Bu Haber 2405 Kez Okundu.Ekleme Tarihi:5.08.2018



Haberler Sayfasına geri dön >>> Avşa Adası Haberleri

Avşa Rekora Koşuyor. 450.000 Yorumları



Avşa Adası
Sanal Gezinti
Avsa.com.tr tüm hakları saklıdır. Bu sitedeki fotoğraf ve metinlerin, izin alınmadan, Online Bilişim Hizmetlerinin mali ve manevi haklarına aykırı şekilde kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca suç olup aynı zamanda tazmin hakkı da doğurmaktadır. Bu çeşit eylemlerde bulunanlar hakkında ekte bulunan Kanun Hükümleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunulacağı gibi tazminatı da içeren diğer tüm yasal haklara da başvurulacaktır.

Design 7the24